Anouk haalt snoeihard uit naar Ronnie Flex

Trammelant in hiphopland. Anouk haalt zaterdag snoeihard uit naar rapper Ronnie Flex. Aanleiding is een reactierap van Ronnie op een disstrack. Hierin rapt hij onder andere: „Je bent een hele bitch n**** waarom lijk je op Anouk. Deze tijden van de maand zit je panty vol met bloed.” Dit schoot schijnbaar in het verkeerde keelgat bij zangeres Anouk Teeuwe.

Ze schrijft bij het fragment, waaraan ze ook een ouder fragment heeft gemonteerd waarin Ronnie aangaf samen te willen werken met haar: „Crying over spilled milk. Happy kings day little cryin’ broke bitch ni***h. Greetings from your old happy rich bitch ni***h.” (Huilen om gemiste kansen. Fijne Koningsdag kleine huilende blutte bitch n****. Groeten van een oude blije rijke bitch n*****, red.).

Hoewel er in oude screenshots van het Instagrambericht te zien is dat Anouk het woord ’niggah’ gebruikte, lijkt dat aangepast te zijn. Ook de reacties heeft Anouk op het moment van schrijven uitgeschakeld. Funx schrijft dat er vlak na het verschijnen van het bericht op het sociale medium veel commotie was ontstaan, omdat zij als blanke vrouw het n-woord zou hebben gebruikt. Inmiddels heeft Ronnie in zijn Insta Story gereageerd op het bericht van Anouk. „Dayum dawg, het was niet eens naar jou.”

Disstracks

Nadat Ronnie Flex in januari een rechtszaak verloor en vorige maand een protestactie startte tegen zijn voormalig label Top Notch, omdat hij van mening is dat hij weinig heeft verdiend aan zijn muziek, reageerden Sticks en Jiggy Djé voor het eerst namens Top Notch. Zo brachten zij onder de naam Top Notch het nummer Pincodes uit. Hierop reageerde Ronnie weer met de disstrack Pincode gekraakt, waarin hij onder andere rapt: „Je bent een hele bitch n**** waarom lijk je op Anouk. Deze tijden van de maand zit je panty vol met bloed.”

Het is niet de eerste keer dat de Rotterdamse rapper uithaalt met een raptrack. Zo bracht hij eerder dit jaar het nummer Kees closed uit, hetgeen een verwijzing zou zijn naar de naam Kees de Koning (de oprichter van platenlabel Top Notch, red.). Ook zou Ronnie zich daarbij hebben gericht op Jiggy Djé (eigenaar van het muzieklabel Noah’s Ark, red.).