Bryan Jongsma komt met single ‘Ik zie je weer in Spanje’ bij platenlabel Rood-Hit-Blauw

Het leven van de 21- jarige Bryan Jongsma uit het Gelderse Ochten staat, zolang hij het zich kan herinneren, al in het teken van geheime zender muziek. Zijn opa was jarenlang zendpiraat en eigenlijk is hij medeverantwoordelijk om de New Four klassieker ‘Ik zie je weer in Spanje’ uit 1985 nieuw leven in te blazen. Omdat Bryan op zoek was naar een echte piratenknaller vroeg hij zijn opa om mee te denken. De ruime collectie die zijn opa op zolder heeft liggen werd doorgespit en daaruit werden een aantal singles van New Four geselecteerd. Uiteindelijk heeft opa de keuze gemaakt om ‘Ik zie je weer in Spanje’ te coveren. Het nieuwe verfrissende arrangement is geproduceerd door Laurensvan Wessel. Hij heeft het tempo verhoogd en een aantal live instrumenten toegevoegd.

Met name de accordeon- en trompetgeluiden geven deze plaat een feestelijk tintje. Dat was ook precies de bedoeling van Bryan omdat hij zicht al een jaar of 4 presenteert als feestzanger. Met name de afgelopen 2 jaar zelfs semi-professioneel. Bryan: ’Een paar jaar geleden maakte ik al kennis met Ronald Visch van Rood-HitBlauw producties. Op dat moment is de knoop om samen te werken nog niet doorgehakt omdat het volgens Ronald te vroeg was. Omdat zangeres Marlane bij mij in het dorp woont vroeg ik haar of ze mij zangles wilde geven. Daar ben ik nog steeds wekelijks te vinden. Zij heeft mij de juiste zangtechnieken geleerd die mij een stuk verder hebben gebracht. Ik vertelde haar dat ik een lied op wilde nemen en vroeg haar om advies over opnamestudios.

Zij noemde een aantal opties waaronder de Wesco studio van Laurens van Wessel. Ik nam contact met hem op en vertelde wat ik wilde. Hij begreep mij meteen en binnen een dag had ik de eerste demo al binnen. Omdat ik erg enthousiast was maakte ik gelijk een afspraak om het nummer in te zingen. Heel
toevallig trof ik Ronald Visch bij de halve finale van Stanley Hazes zoekt de Voice. Hij zat in de jury en vroeg hem nadien om nogmaals een afspraak in te plannen. Ronald gaf aan dat ik grote stappen voorwaarts had gemaakt en bood aan om de single onder te brengen op zijn label. Daarnaast stelde hij voor om mij onder zijn hoede te nemen om verder door te groeien. Uiteraard ging ik op zijn aanbod in en ben blij met deze samenwerking die ongetwijfeld nog veel nieuwe singles op gaat leveren.’

De CD-single ‘Ik zie je weer in Spanje’ is vanaf 24 mei 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip, opgenomen door Ger Oerlemans zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Bryan Jongsma ‘Ik zie je weer in Spanje’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!